skip to Main Content

– Det er ikke en styrkelse, det er en erkendelse

Sådan siger Katja Ivesøe (B) om de 3,4 mio. kr., der i den netop indgåede budgetaftale i Odder Kommune er tildelt specialområdet.

I budgetaftalen, der gælder fra 2024, er det besluttet, at der skal bruges yderligere 3,4 mio. kr. på specialområdet, men for nogle få måneder siden blev der vedtaget besparelser for et noget større beløb end 3,4 mio. kr. på netop specialområdet.

Læs også: Skoleformand er klar i spyttet: Politikerne tegner et forkert billede

– Det er ikke en styrkelse, men en erkendelse. Økonomisk er det ikke en styrkelse, når udgifterne til specialområdet er stigende. På sigt kommer vi til at bruge midler, siger Katja Ivesøe, der er medlem af Udvalget for Børn og Skole. 

Katja Ivesøe (B) medlem af kommunalbestyrelsen i Odder Kommune

– Man kan sige, at kommunalbestyrelsen har lyttet til Børn og Skole-udvalget og anerkendt, at det ikke går med de besparelser, der blev lavet før sommerferien, og eksempelvis have en forestilling om, at der ligger en besparelse i at hjemtage børn. Det er urealistisk, fortsætter hun og tilføjer, at der skal være noget at tage børnene hjem til. 

– Jo mere vi kan gøre i forhold til tidlige indsatser, jo mere kan vi reducere behovet på specialområdet på sigt, siger Katja Ivesøe. 

Men er der penge nok til det – der er jo flere og flere børn, der har særlige behov?

– Der er lidt at gøre med trods alt. Om det er nok, det er det nok ikke. Det tænker jeg ikke.

– Derfor er det nødvendigt med skoleformer, så der ikke er så mange børn, der får skolevægring. Måske kan vi gøre tingene på en mere meningsfuld måde, end vi gør i dag. Måske skal vi have rene ADHD-klasser og rene autisme-klasser?

– Vi skal i hvert fald tænke inklusion på en anden måde, end vi gør i dag. Vi skal turde tænke anderledes. Der skal være forskellige skoler til forskellige behov. I dag er skolen lavet på almenområdets præmisser. Det er aldrig omvendt, lyder det fra Katja Ivesøe, der påpeger, at også børn uden diagnoser kan have glæde af blandt andet en klar struktur og forudsigelighed.

Hun tilføjer samtidig, at hun ser de 3,4 mio. kr., der er afsat til specialområdet i 2024, som et udtryk for velvilje i kommunalbestyrelsen.

Back To Top